donderdag 29 januari 2015

Paleo ontbijt: pannenkoeken met honing, appel en kaneel

Bij een Paleo ontbijt staan meestal gezonde recepten met eieren, havermout en gezonde ontbijtrepen centraal. Daar is verrassend veel mee te variëren. Een lekker, maar vooral gezond Paleo ontbijt zijn Paleo pannenkoeken met honing, appel en kaneel als belangrijkste ingrediënten. Honing, dat is puur natuur, maar zowel appelen als kaneel hebben vele gezondheidsvoordelen.



Honing is puur natuurrijk aan vitaminen (vooral van de B- familie en vitamine C en D), mineralen waaronder natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium koper en zink. Daardoor zorgt honing bij je ontbijt voor voldoende energie om zonder problemen de voormiddag door te komen.  Honing heeft een sterke antibacteriële werking, helpt bij keelpijn en keelontsteking en zorgt voor een verkwikkende nachtrust.

Appelen passen in ieder gezond dieet

Appelen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vitamine A, B1 en B2 en vitamine C. Appelen zijn ook belangrijke leveranciers van mineralen als fosfor, kalium, magnesium, ijzer en calcium. Ze helpen je snel gewicht verliezen, brengen je cholesterolgehalte in evenwicht, vertragen je verouderingsproces, zorgen voor gezonde en witte tanden, zuiveren je lichaam en voorkomen pijnlijke aambeien en tal van veel voorkomende en agressieve soorten kanker.

Kaneel helpt bij verkoudheid en griep

Ook kaneel barst van de gezonde voedingstoffen waaronder vooral vitaminen A, B, C en D en mineralen als natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Daardoor is kaneel doeltreffend bij verkoudheden en griep. Daarnaast helpt het bij misselijkheid, winderigheid, spijsverteringsproblemen, diarree, bij reumatische gewrichtsaandoeningen zoals reuma, artrose en artritis, en diabetes. 


Paleo Pannekoeken met honing, appelen en kaneel


Ingrediënten voor vier personen:
  • vier eieren, 120 milliliter kokosmelk, 70 gram kokosmeel, 20 gram gesmolten kokosolie of grasboter, 20 gram honing appel en kaneel
Bereiding:
  • Meng alle ingrediënten. Zorg er voor dat alle klontjes verdwenen zijn
  • Verhit de kokosolie of de grasboter in een pan
  • Gebruik één eetlepel van je beslag per Paleo pannenkoek
  • Zet je vuur op een laag pitje om het verbanden van je Paleo pannenkoeken te voorkomen
  • Draai de pannenkoek om van zodra hij aan de bovenkant volledig droog is
  • Giet een weinig honing over de pannenkoek en voeg er de svijfjes appel en een snuifje kaneel aan toe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten