zaterdag 17 januari 2015

Paleo: Tonijn met aubergines en tomatenblokjes

Zowel tonijn als aubergines zijn even lekker als gezond en compleet Paleo. Tonijn is rijk aan onverzadigde vetten en dan vooral aan omega- 3 vetzuren. Het verkleint daardoor je risico op levensbedreigende hart- en vaatziekten, verhoogt je concentratie aan gezonde HDH cholesterol, beschermt tegen Alzheimer en zorgt voor een beter gezichtsvermogen. Aubergines zijn rijk aan voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Deze groente zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit en beschermt je tegen de vrije radicalen die je ziek maken en je verouderingsproces versnellen.





Tonijn is rijk aan onverzadigde vetten en vooral aan  
gezonde omega- 3 vetzuren.
Aubergines versterken daar bovenop je immuunsysteem, hebben een sterk ontstekingsremmende werking en kunnen zelfs veel voorkomende en agressieve kankersoorten voorkomen. Verder hebben aubergines een gunstig effect op allerlei oogziekten waaronder glaucoom en helpen hart- en vaatziekten voorkomen.


Tonijn met aubergines en tomatenblokjes 


Ingrediënten voor vier personen:
  • Vier tonijnmoten van elk 150 gram, twee eetlepels olijfolie, twee eetlepels balsamico azijn, twee eetlepels kokosolie, drie fijn gesnipperde sjalotjes, in blokjes gesneden aubergines, één blik tomatenblokjes, twee eetlepels kokosbloemsuiker, twee theelepels chilipoeder, Keltisch zeezout, peper, e, één eetlepel fijngesneden peterselie


Bereiding:
  • Meng de olijfolie met één eetlepel balsamico azijn
  • Wrijf de tonijnmoten hiermee in
  • Breng alles gedurende een vijftien minuten op kamertemperatuur
  • Verhit de kokosolie in een pan
  • Fruit hiermee de fijngesnipperde sjalotjes met de kokosbloemsuiker dat ze donkerbruin kleuren, maar niet verbranden
  • Bak de fijn gesneden aubergine blokjes gedurende een tweetal minuten
  • Voeg er de tomatenblokjes, de chilipoeder en één eetlepel balsamico azijn aan toe
  • Gaar de aubergines op een zacht vuurtje gedurende een tiental minuten in een pan zonder deksel. Op die manier verhinder je dat het vocht zou verdampen
  • Breng alles een eerste keer op smaak met peper, zout en peterselie
  • Verhit een grillpan, en rooster de tonijnmoten gedurende een zestal minuten. Zorg ervoor dat de tonijn van binnen mooi rosé blijft
  • Schik de aubergines op een bord en leg de tonijnmoten er bovenop
  • Breng alles een tweede keer op smaak met peper en zout

Geen opmerkingen:

Een reactie posten