Tonijn is rijk aan onverzadigde vetten en vooral aan gezonde omega- 3 vetzuren. |
Tonijn met aubergines en tomatenblokjes
Ingrediënten voor vier personen:
- Vier tonijnmoten van elk 150 gram, twee eetlepels olijfolie, twee eetlepels balsamico azijn, twee eetlepels kokosolie, drie fijn gesnipperde sjalotjes, in blokjes gesneden aubergines, één blik tomatenblokjes, twee eetlepels kokosbloemsuiker, twee theelepels chilipoeder, Keltisch zeezout, peper, e, één eetlepel fijngesneden peterselie
Bereiding:
- Meng de olijfolie met één eetlepel balsamico azijn
- Wrijf de tonijnmoten hiermee in
- Breng alles gedurende een vijftien minuten op kamertemperatuur
- Verhit de kokosolie in een pan
- Fruit hiermee de fijngesnipperde sjalotjes met de kokosbloemsuiker dat ze donkerbruin kleuren, maar niet verbranden
- Bak de fijn gesneden aubergine blokjes gedurende een tweetal minuten
- Voeg er de tomatenblokjes, de chilipoeder en één eetlepel balsamico azijn aan toe
- Gaar de aubergines op een zacht vuurtje gedurende een tiental minuten in een pan zonder deksel. Op die manier verhinder je dat het vocht zou verdampen
- Breng alles een eerste keer op smaak met peper, zout en peterselie
- Verhit een grillpan, en rooster de tonijnmoten gedurende een zestal minuten. Zorg ervoor dat de tonijn van binnen mooi rosé blijft
- Schik de aubergines op een bord en leg de tonijnmoten er bovenop
- Breng alles een tweede keer op smaak met peper en zout
Geen opmerkingen:
Een reactie posten